Πως να πείς μια ιστορία
€13.41 Με ΦΠΑ
Κωδικός Προϊόντος: 1302484Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη ISBN: 978-960-14-3766-8 Αριθμός Σελίδων: 288 Έτος Έκδοσης: 2022
- Περιγραφή
- Αξιολογήσεις (0)
Περιγραφή
Γεννιόµαστε µέσα στις ιστορίες. Μας συντροφεύουν στο προσκέφαλο της παιδικής µας ηλικίας, στις διηγήσεις των µεγάλων, στις παρέες των φίλων και στον χώρο της δουλειάς. Μας βοηθούν να εκφραστούµε, να συνδεθούµε µε τους άλλους, να κατανοήσουµε το παρελθόν και να φανταστούµε το µέλλον. Μας ενώνουν µε όσους αγαπούν τις ίδιες ιστορίες και µας κινητοποιούν να δράσουµε για κοινούς σκοπούς. Μας διδάσκουν, µας διασκεδάζουν και µας συγκινούν.
Όλοι λέµε ιστορίες, ακόµα κι αν δεν θεωρούµε τους εαυτούς µας αφηγητές. Όµως, δεν είναι όλες οι ιστορίες ίδιες. Σε µια εποχή που η ανάγκη να ξεχωρίσουµε και να προβάλουµε τη µοναδικότητά µας αποτελεί καίριο ζητούµενο, η γνώση και η στρατηγική αξιοποίηση των τεχνικών της αφήγησης αναδεικνύεται σε απαραίτητη δεξιότητα.
Ποιες ιστορίες χρειαζόµαστε για να παρουσιάσουµε συναρπαστικά τη διαδροµή και το έργο µας;
Πώς µιλάµε για επιτυχίες και αποτυχίες; Πώς παρουσιάζουµε µια επιχειρηµατική ιδέα χωρίς την πλήξη του PowerPoint;
Πώς µπορούµε να διανθίσουµε τις παρουσιάσεις και τις οµιλίες µας, κρατώντας αµείωτο το ενδιαφέρον του κοινού;
Το Πώς να Πεις µια Ιστορία κάνει το storytelling προσιτό σε όλους. Μας µαθαίνει να επιλέγουµε και να µοιραζόµαστε τις κατάλληλες ιστορίες για να πετύχουµε τους στόχους µας στις επιχειρήσεις, στην έρευνα, στην κοινωνία των πολιτών και στη δηµόσια σφαίρα.
Από τις φωτιές των προϊστορικών σπηλαίων και το τζάκι των παππούδων µας έως το θαύµα της τυπογραφίας και αργότερα την επανάσταση της εικόνας και του διαδικτύου, όλα συγκλίνουν στο ίδιο αποτέλεσµα. Αγαπούµε τις ιστορίες και δεν τις παρακολουθούµε παθητικά. Τις αποζητούµε και συµµετέχουµε σε αυτές. Σε έναν κόσµο όπου η τεχνολογία µεταφέρει ταχύτατα πληροφορίες και ψηφίδες «περιεχοµένου», επιστρέφουµε στην αφήγηση για να κάνουµε τον κόσµο να «ηχήσει».
Όπως λέει ο µελετητής της τέχνης της αφήγησης Carmine Gallo, «το να µοιραζόµαστε ιστορίες δεν είναι κάτι που κάνουµε, είναι αυτό που είµαστε».
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.